Cabin Fever (2002)

Režija: Eli Roth
Scenarij:  Eli Roth, Randy Pearlstein
Igrajo: Rider Strong, Jordan Ladd, Cerina Vincent, James DeBello, Joey Kern…
Žanr: horror
Dolžina: 93 min
Leto: 2002
Država: ZDA

Režiral je Eli Roth, ki je skupaj z Randyem Pearlsteinom spisal scenarij. Le-ta (mičkeno) spominja na klišejske so ’80s zgodbice o študentih, ki najamejo kočo sredi gozda, kjer naletijo na smrtonosni mesojedi virus. Po hitrem postopku se začne prelivati kri.

Igrajo; tu je Rider Strong. Igra Paula. Je ((verjetno) izgubljen) devičnik. Potem je tu Jordan Ladd, ki igra simpatično in čutno Karen. Naslednji je James DeBello. Njegovemu liku je ime Bert. Je žurer in zajebant. Nato je tu Cerina Vincent, ki je lušna in gladkokožna bejba, ki sliši na ime Marcy. Njen fant pa je samovšečni in sebični Jeff, ki ga portretira Joey Kern. Igra vseh je odlična in prepričljiva, saj res čutimo za like in za njih celo navijamo.

Roth je fantastično ujel formulo teen horrorja, ki se je začel v 70-ih in razširil v 80-ih, kajti film zelo spominja na slasherje iz omenjenih obdobij. Ideje si tudi izposoja iz filmske serije Evil Dead, Romerovega Night of the Living Dead in mnogih, mnogih drugih. V Kabinetski vročini vidimo vse, kar se za filme te sorte spodobi, od konfliktov med liki, prek špricanja krvi in nasilja, do seksa in golote. Ja, Vincentova ima super joške. Ups! No… Ima lepo oprsje. Priča pa smo izvrstnim efektom in mejkapu – npr. Jordan Ladd odlično razpada obraz.

Vročina v kabini je eden izmed boljših najstniških grozljivk. Ima pametnega morilca – vodo. Ali bolje rečeno – onesnaženo vodo. To je konec koncev lahko tudi pametna alegorija na današnje onasneževanje vode.

Roth se je izkazal in dokazal, kaj zmore. Ustvaril je odlično grozljivko in si z njo napovedal bogato kariero. Leta 2005 je zrežiral fantastičen torture fest Hostel. Dve leti kasneje pa je prišlo še odlično nadaljevanje.

OCENA: 4,5/5

Jure Bortek

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *